12 Şubat 2011 Cumartesi

ANCELİK'İN 'EZİKLİK' İSYANI

İlk önce ben bu dizilerdeki ezikleri neden bu kadar takıntı haline getirdim hiçbir fikrim yok.Acaba onlarda kendimi mi görüyorum?Yok Yok alakası yok ben öyle yalan söyledim bir kere,o bir kereydi yani.Ama her zaman da olmaz ki canım.Kızlar bir türlü akıllanmıyorlar bir hırs bir entrika almış başını gidiyor dizilerde.
Mesela küçük sırları pek izlemem yani denk gelirse belki,ama şu Adını Feriha koydum dizisi gerçekleri çok yansıtıyor bence.Mesela o durumda olan bir kız hayır demeyi öğrenemez ki!Oda istiyor zengin olsun,parası olsun.Ama bu kadarda istemek,özenmek olmaz ki!Ve bunu doğruymuş gibi önesürmek.
Şimdi Küçük Sırlar dizisindeki Çocuk Menüsü olan Meriç ve Adını Feriha koydumdaki Feriha.Düşününce ne kadar benziyor değil mi?

bu kızın okuldaki halide aynı ben hee!!

Ben bir zamanlar izlerken Meriçcikte hiçbir şeye hayır diyemiyordu.Bir kere yine ‘hayır’ lafını unuttu sanırsam Ayşegül ve saz arkadaşlarıyla beraber mağazaya gittiler.Ettikete bir baktı bizim ezikciğimiz ‘lan bir milyardan aşağı kıyafet yok iyi mi?’ dedi kendi kendine sonrasını hatırlayın sevgili okuyucum.Tuvallette bile giyilmez dediği rengarenk elbiseyi alıp çıkmıştı da annesinin başına bir sürü iş açmıştı,sırf ben EZİĞİM dedirtmemek için almıştı o elbiseyi.Yazık,valla yazık!
hiç eziğim diyor mu?!
Ferihacığımızı düşünelim onunda başına bir sürü iş açtılar bu gitti onlarla barıştı.Tamam barışta neden böyle  sıkı fıkı oluyorsun ki?Onu da geçtim hadi sen yellozla neden ‘terapiye’gidiyorsun!Tamam hadi gittin ayakkabıyı neden alıyorsun(ayakkabıda süperdi ama)!
Ah bizim gibi gençler bir türlü hiçbir şeye HAYIR! Diyemiyor.Zengini olsun fakiri olsun diyemiyoruz.Kız ailesinden utanıyor ekran başında ne kadar o durumda olan kız varsa hepsi ailesinden utanıyor.Birinin boğazı kesilsin iki gün sonra 10 kişinin boğazı kesiliyor.Bence reklamın iyisi de kötüsü de olmaz!Bazı şeyleri kameralara yansıtmamak gerek,bizim millet gördüğünü yapıyor bunu daha ii öğrenmek için daha kaç kişinin canı yanacak ki!
Bir zamanlar ‘anne katliamı’adı altında bir haber çıkmıştı.Bir gen annesini öldürmüştü sonra artık anneye sinirlenen akılsız gençlik annesini öldürdüler.İnsanların akıllarına gelmeyenleri böyle sırf para için reyting için Tv ekranlarına getirmek hiç doğru değil bence.
Artık Türkiye en çok dizi yapan ülke olmaya başladı birde bu yetmez gibi ihraç ediyoruz.Hele Arap ülkeleri dizilerimize bayılıyorlarmış.Bu gerçekten çok gurur verici bir şey ama biraz daha başarılı güzel diziler çeksek biraz daha iyiye yönelten…daha iyi olmazmıydı?
Mesela Araplar bizim Behlüle   yani Kıvanç’a resmen aşıklarmış kadınlardan bahsediyorum.Bunu geçenlerde bir dergide okudum Kıvanç T.kendi dillerinde bir isim takmışlar  ve kadınlar kocalarından beni Behlül gibi öpmelerini istiyorlarmış,tabi adamlar kızıp terlikle kovalıyormuş kadınları…Gümüş dizisinden sonra 4 boşanma yaşanmış bu yüzden.
Artık dizilerimiz bile ilgiyle izleniyor ve hayatlarında uygulanmaya çalışılıyorsa biraz daha dikkat edilmeli derim!
Ezikleri zavallı o onunda hakkı var başka çaresi olmazdı ki!demek yerine bunun yanlış olduğunu öğretmek lazım gelmez mi?
Belki bu tüm söylediklerim size yanlış gelebilir,hoşgörüyle karşılıyorum.Ben sadece kendi fikrimi söylemek istedim.Eğer izinde şikayetçi olduğunuz diziler varsa sadece izlememekle yetinmeyin,sonuna kadar direnin sonuçta reytingi az olan diziler ne kadar devam edebilir ki!

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok haklısın. Sana katılıyorum. Dün ailemle tartışıyorduk bu konuyu. Feriha'nın dizisiyle birçok gence kötü örnek oluyorlar. "Almıyorum" diyemez miyim kardeşim? Haydi almıyorum diyemiyorsun diyelim, saçbaşa giriştiğin kızla niye sıkı fıkı oluyorsun? Reyting uğruna birçok insan harcanıyor.

AnceLik dedi ki...

dilaracım:evet sende çokk çook haklısın.almıyorum demek bu kadar zor olmamalı.

ysm. dedi ki...

Çok haklısın.Cuma günü izlerken para ortaya çıkınca hah ya çaldırcak ya harcıycak var bu parada bir ayak demiştim ki "terapiye" gidiyoruz dediklerinde dedim hah gitti para.Kızı saç baş dövebiliyor,bursunu kaybetmeyi göze alabiliyor ama "hayır" diyemiyor.Görmeye pekte yabancı olmadığımız bir durum aslında ama yine de üzücü.

Konuya bodoslama daldım ama blogunu çok beğendim,takipteyim. :))

Nameless dedi ki...

Gercekten bizim ulkemizde insanlar televizyondan cok etkileniyor hele feriha kucuk sirlar gibi dizilerde eziklik durumu fazla abartilmis durumda ve o dizilerdeki kizlarla ayni durumda olanlar kendilerini berbat hissedyordur diye dusunuyorum.. kesinlkle katlyorum dusuncelerine!

AnceLik dedi ki...

ysm:evet görmeye çok alışık olduğumuz manzaralar artık,insanlar okadar alıştılar ki bu senaryoya dizilerden zevk alamaz oldular:)sonunu biliyorlar artık..

rana:çook çok abartılıyor ve yaptıları yanlışları doğru gibi gösteriyorlar,çok haklısın.

deeptone dedi ki...

o fotodaki gibiysen şirinsin yani o zaman.

sen ne ezikliği beee.
:)

bihter kolonyaları
fatmagül çorapları
behlül parfümü.
:)

deeptone dedi ki...

:)

AnceLik dedi ki...

zaten bir şirinlik kurtarıyor beni:)
ezik Ancelik"hiç uymuyor zaten diimi:)

harbiden hee,daha nelerrr neler çıktı.)

Dyginl dedi ki...

Valla o kadar çok şikayetçi olduğum dizi var ki zaten hiç birini izlemiyorum.:)

AnceLik dedi ki...

aynen aynen:)