25 Mayıs 2011 Çarşamba

Mim

Mim Konusu: Eğer bir zaman tüneli olsaydı -geçmişten ya da gelecekten- hangi zamana gitmeyi, kimi, hangi olayı görmek isterdiniz?
Sevgili €lf Mimlemiş,teşekkür ederim ona.
Bunu birkaç yazımda söylemiştim ben bu dönemin insanı olduğumu düşünmüyorum sadece ayak uydurmaya çalışıyorum hepsi bu.Daha farklı bir mekanda daha farklı bir çağda olsam daha iyi işler yapabilirdim belki de.

Zaman tünelinde iki seçeneğim olsa geçmiş-gelecek ben kesinlikle geçmişte bir yerlere giderdim.Tabi bu yaşadığım olaylara geri dönmek anlamında değil çok eskiye daha da eskiye bir yerlere...

Mesela akıl çağının başladığı zamanlarda,her şeyin deneye gözleme dayandırıldığı zamanda olmak ve bende bu akımın içinde yer almak isterdim.
                                                             ***
Mütevazi bir hayat süren ailenin ferdi olmak,giysi dolabımda değişik değişik elbiselerimin(kabarık olanlardan)olmasını isterdim.
Matbaanın yeni yeni geliştiği dönemlerde masal kitapları yazmak isterdim,resimlerini kendim çizdiğim,şirin-sevimli birer masal kitabı.Şimdi de hayallerimden birisidir bu benim.
Kendimi geliştirip çok tanınan,okuyan,bilen bir kimse olmayı çok isterdim.
                                                            ***
Titanik gemisinde yolculuk yapmak,orda hayatımın aşkıyla tanışmak isterdim ve tabi mutlu mesut yaşamak.
                                                           ***
Belki bir terzi olmak isterdim,fransada minik bir terzi dükkanım olsun kendimce elbiseler dikeyim upuzun kabarık kurdeleli rengarenk...Ve yada küçük bir kitapçı dükkanım olsun 2 bölüme ayrılsın birinde çocuklara masal okuyayım diğerinde kitap satayım...
                                                          ***
Mozartın konserine gitmek isterdim.Einstein'i görmek isterdim.Hollywood yıldızlarını görmek isterdim.Dünyaca tanınmış tüm yazarları tanımak ve onlarla uzunca sohbetler etmek isterdim.
                                                         ***
Ateşin nasıl bulunduğunu görmeyi çok isterdim.Einstein'in dil çıkarmış resminde bende olmak isterdim veya ben çekmek isterdim.Değişik buluşlara imza atmak,tarih kitaplarına geçmek isterdim.Cumhuriyetin ilan edilişini görmek isterdim.

Mimcikler: Melly,Bir ince ses,JG,Bahanur,Gürhan Gülez,Zeynep Şeker

5 yorum:

Nev-i Şahsına Münhasır dedi ki...

teşekkür ederim canım beni 'mimlediğin' için :))

AnceLik dedi ki...

önemli değil:)

AnceLik dedi ki...

miaa:)teşekkürler.

Üsturupsuz Yazar dedi ki...

Ben de mimledim bak bakem;) xoxo

AnceLik dedi ki...

saoll:)