9 Mayıs 2011 Pazartesi

Tanrı Ve Şeytan

Ben daha çok küçükken oturduğumuz yerde ihtiyar bir amca vardı.Bahçeli bir evde oturuyordu onun evinin önünde maç oynayan çocukların kaçan toplarını kesmek en büyük zevkiydi.O çevre onu hep 'beşikçi'olarak tanırdı.Neden bilmiyorum,belkide önceden beşik falan yapıyor olabilir çünkü evinin tam yanında marangoz dükkanı gibi küçük bir yer vardı.

Benim o zaman kafam çok karışıktı.Tek derdim Tanrıyla şeytanı barıştırmaktı.Her gece yatmadan onlarla pazarlık yapıyordum.Kimse cevap vermiyordu ben de kendim uyduruyor barıştıramayıncada ağlıyordum.Neyse anneannem o zaman beni bu amcaya ders almaya yollamaya çalışıyordu ama ben gitmiyordum.Adam topları keserken arada beni de keser diye korkuyordum.Bu amcanın matematiği çok süpermiş emekli matematik öğretmeniymiş.Dini yönüde çok kuvvetliymiş.Anneannem tutturdu ille git hem matematik öğrenirsin hem de iki sure...Ben diyorum gitmem o diyor git...Neyse düşündüm taşındım Hem şu matematiğimi düzeltir hem de Tanrıya yaranmak için iki sure öğrenirim böylece beni sever belkide şeytanla barışır diye karar aldım.

El sürülmemiş zambak matematik kitabımı aldım anneannemle birlikte gittik adamın evine adam somurtuk bir yüzle aldı bizi içeri,sonra anneannem bıraktı beni gitti.Herşey çok güzel gidiyordu amca anlattı bana matematiğin pratik yollarını falan.Sonra gece yatarken korkmemek için edilecek duaları öğretti.Sormak istediğin birşey var mı yavrum diye sordu.
Ben de amcaya Şeytanla Tanrıyı barıştırma girişimimden bahsettim bahsetmez olaydım.Adamın içinden 99999 atlı sürüsü çıktı sanki.Nasıl bağrıyor sen nasıl konuşuyorsun?senin baban kim?Tanrıdan iyi mi bilcen sen?küçücük bacağıyla geçmiş benimle dalga geçyor!Demeğe başladı o arada bir topta pıt bahçeye girdi amca aldı bıçağı fırladı bahçeye bende bundan istifade koştum eve.Anneanneme anlatmadım olanları tabi.Ama akşam eve geldi amca,beni bir güzel azarladı şikayet etti.

Halbuki ben iyi niyetliydim.Amcada beni destekler diye düşünmüştüm.Hatta facebookta bir sayfa kurarız ,taksimde toplanırız der sanmıştım.O günden beri artık bu girişimime bir son vermek durumunda kaldım.
Eminim sizde küçükken böyle şeylere çok kafa yormuşsunuzdur.

13 yorum:

ry dedi ki...

çocukluk işte. ben de hep şeytanın boynuzlu, kuyruklu, kırmızı bir şey olduğunu sanırdım.

AnceLik dedi ki...

:)
Bende elinde br kamçısı olan önündee kazan falan gbi şeyler aklma gelrdi.(sanırım o zamanlarda karkatüre düşkünlülüğüm vardı)
:)
Tanrı diincede minarenin daha büyüğü aklıma gelirdi hep.

negzel dedi ki...

adam bildiğin psikopat çıkmış:S bacak kadar çocuk ne bilsin teallaam:)

ry dedi ki...

minare? ben hatırlamıyorum, tanrı denince aklıma somut bir şey gelmezdi. filmleri izleyince kafamda bas bir erkek sesi oluştu. sonra her yerde dediler ama açıklamadılar. okudukça tanrı'nın kozmosu içinde barındıran, zaman ve mekandan muaf bir şey olduğunu öğrendim.

ama minare komikmiş.

SindireLLa dedi ki...

Ben senin benzetmene kurban:D

Çakma Samurai dedi ki...

yazık olmuş sana halbuki çok şey öğrenebilirdin...

AnceLik dedi ki...

negzel: Aynen öyle çıktı:)

ry:bahsettiğim zaman herşeye somut birşeyler yüklediğim zamanlardı.Yani soyut düşünemiyordum.Tanrının minare olduğuna okadar çok ianmıştım ki1Hergün selam veriyordum falan.

sindirella::)

çakma samurai:evet!Yanlış yaptı amca.sonrda zaten bu konulara ilgim kalmadı.

Juli dedi ki...

Küçükken rüyamda bir kez şeytanı görmüştüm. Kırmızı, boynuzlu, elinde kızak vardı tam hayal ettiğim gibiydi. Öyle birşeyse eğer hemen namaza başlıyorum.

bu arada küçükken çok güzel barış planların varmış canım :) çok masum.

AnceLik dedi ki...

juli.Ahahaha.İlahi.Ben nedense tatlı bişiy görüyorum şeytanı rüyamda, hani karikatürlerdeki gibi:)

Ah evet herkesi barıştırdım da bu iş olmadı ya.Kahretssin:P^^

Yase dedi ki...

ahdsghjgd Şu an bunu yazmak aklına nerden geldi merak ediyorum, adamda deliymiş yani. İyi niyetli minik kız, ne güzel barış istiyomuşsun. :D

AnceLik dedi ki...

:D hep aklımdaydı bu benim^^

evet bir zamanlar çok iyini niyetliydim.) :)

Yase dedi ki...

Bir zamanlar... :D

AnceLik dedi ki...

evet:d